Vincent Juvyns van JP Morgan AM merkt op dat het goud hieraan zijn reputatie dat het bescherming zou bieden tegen inflatie veroorzaakt door fiat currencies. De goudproductie is anderzijds relatief stabiel, het zijn vooral wijzigingen in de vraag die de goudprijs beïnvloeden.

Het grootste deel van de goudconsumptie vindt zijn weg naar de juwelenindustrie. De markt voor juwelen is echter illiquide en dat heeft tot gevolg dat beleggingen (op de eerste plaats in exchange traded funds) op de eerste plaats de goudprijs bepalen. Tijdens de recessie werd bescherming bij het goud gezocht, maar nu die achter de rug is mag het niet verbazen dat de goudprijs gecorrigeerd is.

Vincent Juvyns van JP Morgan AM merkt op dat het goud hieraan zijn reputatie dat het bescherming zou bieden tegen inflatie veroorzaakt door fiat currencies. De goudproductie is anderzijds relatief stabiel, het zijn vooral wijzigingen in de vraag die de goudprijs beïnvloeden. Het grootste deel van de goudconsumptie vindt zijn weg naar de juwelenindustrie. De markt voor juwelen is echter illiquide en dat heeft tot gevolg dat beleggingen (op de eerste plaats in exchange traded funds) op de eerste plaats de goudprijs bepalen. Tijdens de recessie werd bescherming bij het goud gezocht, maar nu die achter de rug is mag het niet verbazen dat de goudprijs gecorrigeerd is.