Op de eerste plaats wordt het goud voor het eerst in jaren geconfronteerd met een scenario waarin de rentevoeten stijgen.

Hogere rentevoeten vormen een ernstige vorm van concurrentie voor het goud. Ten tweede is een sterke dollar allesbehalve een goede zaak voor de goudprijs.

Ten derde is het sentiment voor het goud omgeslagen, de pessimisten overtreffen nu in aantal de optimisten. Tenslotte is er nog de factor India.

Iedereen had gehoopt dat de vraag vanuit laatstgenoemd land de goudprijs zou ondersteunen, maar de groei van de Indische geldhoeveelheid is stilgevallen en dat betekent dat er minder geld beschikbaar is om goud te kopen.

Op de eerste plaats wordt het goud voor het eerst in jaren geconfronteerd met een scenario waarin de rentevoeten stijgen. Hogere rentevoeten vormen een ernstige vorm van concurrentie voor het goud. Ten tweede is een sterke dollar allesbehalve een goede zaak voor de goudprijs. Ten derde is het sentiment voor het goud omgeslagen, de pessimisten overtreffen nu in aantal de optimisten. Tenslotte is er nog de factor India. Iedereen had gehoopt dat de vraag vanuit laatstgenoemd land de goudprijs zou ondersteunen, maar de groei van de Indische geldhoeveelheid is stilgevallen en dat betekent dat er minder geld beschikbaar is om goud te kopen.