Bovendien lijkt de economische situatie nog steeds te wegen op de persoonlijke financiële situatie van de Belgen. 32% geeft aan dat zijn situatie er recent is op achteruitgegaan.

Dit loopt zelfs op tot 42% bij de 45- tot 54-jarigen. Voor slechts 9% van de Belgen is de situatie verbeterd. Bovendien wordt dit laatste cijfer sterk naar boven vertekend door de jongeren, naar alle waarschijnlijkheid omdat een deel van hen net de arbeidsmarkt betreedt.

De Belgen stellen: "Mijn inkomen vormt de grootste beperking om financiële beslissingen te nemen. Ik beschik echter over voldoende financiële vaardigheden om mijn uitgaven te beheersen."

Bovendien lijkt de economische situatie nog steeds te wegen op de persoonlijke financiële situatie van de Belgen. 32% geeft aan dat zijn situatie er recent is op achteruitgegaan. Dit loopt zelfs op tot 42% bij de 45- tot 54-jarigen. Voor slechts 9% van de Belgen is de situatie verbeterd. Bovendien wordt dit laatste cijfer sterk naar boven vertekend door de jongeren, naar alle waarschijnlijkheid omdat een deel van hen net de arbeidsmarkt betreedt. De Belgen stellen: "Mijn inkomen vormt de grootste beperking om financiële beslissingen te nemen. Ik beschik echter over voldoende financiële vaardigheden om mijn uitgaven te beheersen."