Westerlingen beschouwen goud als iets wat niet zonder gevaren is, terwijl een belegging in goud bovendien geen rente of dividend oplevert. Maar niet iedereen kijkt zo tegen het goud aan, in het oosten valt de goudhonger van zowel spaarders als beleggers moeilijk te stoppen.

4 miljard Aziaten denken heel anders over goud, ze beschouwen goud en andere edelmetalen als het pensioenfonds van de familie. Dat betekent dat ze van elke inzinking van de goudprijs gebruik zullen maken om goud te kopen. Op die manier verschuift het beschikbare goud langzaam maar zeker van het westen naar het oosten.

Westerlingen beschouwen goud als iets wat niet zonder gevaren is, terwijl een belegging in goud bovendien geen rente of dividend oplevert. Maar niet iedereen kijkt zo tegen het goud aan, in het oosten valt de goudhonger van zowel spaarders als beleggers moeilijk te stoppen. 4 miljard Aziaten denken heel anders over goud, ze beschouwen goud en andere edelmetalen als het pensioenfonds van de familie. Dat betekent dat ze van elke inzinking van de goudprijs gebruik zullen maken om goud te kopen. Op die manier verschuift het beschikbare goud langzaam maar zeker van het westen naar het oosten.