Ten eerste heeft de koersdaling met 25% sinds de piek van 700 dollar ertoe geleid dat de waardering tot goedkope niveaus is teruggevallen.

Ten tweede heeft de grote meerderheid van analisten (zo'n 74%) opnieuw een koopadvies voor Apple gegeven met een koersdoel van 575 dollar.

Ten derde blijft beleggersactivist Carl Icahn (die 0,7% van het kapitaal bezit) druk uitoefenen op het management om de "oorlogskas" (de grote hoeveelheid cash op de balans) aan te wenden om voor 150 miljard dollar eigen aandelen in te kopen.

Ten vierde kan de (verwachte) commerciële overeenkomst met China Mobile begin volgend jaar in werking treden.

Hoewel Apple wat van zijn glans verloren heeft doordat de periode van zeer sterke groei achter de rug is, blijven de vier hierboven genoemde katalysatoren de koers op korte en middellange termijn ondersteunen. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Ten eerste heeft de koersdaling met 25% sinds de piek van 700 dollar ertoe geleid dat de waardering tot goedkope niveaus is teruggevallen. Ten tweede heeft de grote meerderheid van analisten (zo'n 74%) opnieuw een koopadvies voor Apple gegeven met een koersdoel van 575 dollar. Ten derde blijft beleggersactivist Carl Icahn (die 0,7% van het kapitaal bezit) druk uitoefenen op het management om de "oorlogskas" (de grote hoeveelheid cash op de balans) aan te wenden om voor 150 miljard dollar eigen aandelen in te kopen. Ten vierde kan de (verwachte) commerciële overeenkomst met China Mobile begin volgend jaar in werking treden. Hoewel Apple wat van zijn glans verloren heeft doordat de periode van zeer sterke groei achter de rug is, blijven de vier hierboven genoemde katalysatoren de koers op korte en middellange termijn ondersteunen. Delaunay heeft een advies opbouwen.