Resultaten 3M overtreffen verwachtingen van de analisten

3M, dat traditioneel wordt beschouwd als een betrouwbare barometer voor de Amerikaanse economie, maakte over de eerste drie maanden van het jaar beter dan verwachte resultaten bekend.

De nettowinst kwam uit op 1,13 miljard dollar of 1,59 dollar per aandeel, ten opzichte van 1,08 miljard euro of 1,49 dollar tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van de nettowinst met 4,10%.

De omzet bedroeg over de verslagperiode 7,49 miljard dollar, of een stijging met 2,40%. De consensusverwachting bij de analisten lag op een winst per aandeel van 1,48 dollar per aandeel en een omzet van 7,49 miljard dollar. Inge G. Thulin, 3M president en chief executive officer, verklaarde dat 2012 van start ging met een recordomzet en met sterke winstcijfers. Zij was tevreden over de prestaties die de medewerkers in een moeilijke omgeving geleverd hadden.

Het was al het vierde kwartaal op rij dat de omzet een stijging te zien gaf en het tweede kwartaal op rij dat de resultaten de verwachtingen overtroffen. Voor het thans lopende kwartaal wordt door de analisten een nettowinst per aandeel van 1,64 dollar verwacht, voor het volledige boekjaar gaan de analisten uit van 6,31 dollar.

Resultaten 3M overtreffen verwachtingen van de analisten 3M, dat traditioneel wordt beschouwd als een betrouwbare barometer voor de Amerikaanse economie, maakte over de eerste drie maanden van het jaar beter dan verwachte resultaten bekend. De nettowinst kwam uit op 1,13 miljard dollar of 1,59 dollar per aandeel, ten opzichte van 1,08 miljard euro of 1,49 dollar tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van de nettowinst met 4,10%. De omzet bedroeg over de verslagperiode 7,49 miljard dollar, of een stijging met 2,40%. De consensusverwachting bij de analisten lag op een winst per aandeel van 1,48 dollar per aandeel en een omzet van 7,49 miljard dollar. Inge G. Thulin, 3M president en chief executive officer, verklaarde dat 2012 van start ging met een recordomzet en met sterke winstcijfers. Zij was tevreden over de prestaties die de medewerkers in een moeilijke omgeving geleverd hadden. Het was al het vierde kwartaal op rij dat de omzet een stijging te zien gaf en het tweede kwartaal op rij dat de resultaten de verwachtingen overtroffen. Voor het thans lopende kwartaal wordt door de analisten een nettowinst per aandeel van 1,64 dollar verwacht, voor het volledige boekjaar gaan de analisten uit van 6,31 dollar.