De omzet steeg op jaarbasis met 4% tot USD 7,39 miljard, waar analisten USD 7,17 miljard voorzagen. De operationele winst klom 6%.

Het technologieconcern haalde een winst van USD 991 miljoen in vergelijking met USD 954 miljoen in het vierde kwartaal van 2011. De winst per aandeel van USD 1,41 was conform de gemiddelde analistenverwachting.

Vijf van de zes divisies van het bedrijf boeken organische omzetgroei. Alleen het onderdeel Veiligheid bleef in gebreke vanwege een lagere vraag naar veiligheidssystemen.

3M liet sterke verkopen in opkomende markten als Latijns-Amerika zien, en boekte omzetgroei in Azië en in de Verenigde Staten. Europa liet zwakke prestaties zien.

Over heel 2012 bedroeg de omzet USD 29,9 miljard. De organische omzetgroei was 2,6%. De winst steeg met 6% tot USD 4,44 miljard, ofwel USD 6,32 per aandeel.

Het bedrijf herhaalde zijn outlook voor 2013, die uitgaat van een winst per aandeel tussen USD 6,70 en 6,95 en 2% tot 5 organische omzetgroei.

3M overlegt solide vierdekwartaalresultaten met een omzet die conform de verwachting is en een winst die de analistenramingen verslaat.

De verschillende divisies van het bedrijf presteerden variabel, bij vier daalden de operationele marges. Het bedrijf dat wel eens wordt gezien als de thermometer van de wereldeconomie presteerde vooral zwak in Europa.

Omdat de analisten van ABN Amro in de resultaten geen impulsen voor de koers van het aandeel kunnen ontdekken, blijven zij bij de opinie houden.

De omzet steeg op jaarbasis met 4% tot USD 7,39 miljard, waar analisten USD 7,17 miljard voorzagen. De operationele winst klom 6%. Het technologieconcern haalde een winst van USD 991 miljoen in vergelijking met USD 954 miljoen in het vierde kwartaal van 2011. De winst per aandeel van USD 1,41 was conform de gemiddelde analistenverwachting. Vijf van de zes divisies van het bedrijf boeken organische omzetgroei. Alleen het onderdeel Veiligheid bleef in gebreke vanwege een lagere vraag naar veiligheidssystemen. 3M liet sterke verkopen in opkomende markten als Latijns-Amerika zien, en boekte omzetgroei in Azië en in de Verenigde Staten. Europa liet zwakke prestaties zien. Over heel 2012 bedroeg de omzet USD 29,9 miljard. De organische omzetgroei was 2,6%. De winst steeg met 6% tot USD 4,44 miljard, ofwel USD 6,32 per aandeel. Het bedrijf herhaalde zijn outlook voor 2013, die uitgaat van een winst per aandeel tussen USD 6,70 en 6,95 en 2% tot 5 organische omzetgroei. 3M overlegt solide vierdekwartaalresultaten met een omzet die conform de verwachting is en een winst die de analistenramingen verslaat. De verschillende divisies van het bedrijf presteerden variabel, bij vier daalden de operationele marges. Het bedrijf dat wel eens wordt gezien als de thermometer van de wereldeconomie presteerde vooral zwak in Europa. Omdat de analisten van ABN Amro in de resultaten geen impulsen voor de koers van het aandeel kunnen ontdekken, blijven zij bij de opinie houden.