Momenteel schat hij de kansen op een recessie in de Verenigde Staten op 35 tot 40%. De kansen op een zogenaamde double dip worden volgens Roubini dus steeds groter.

De groei van de Amerikaanse economie zou tegen het einde van dit jaar vertragen tot ongeveer 1%. Dat groeitempo is zo laag dat het volgens Nouriel Roubini zal aanvoelen als een recessie.

In de visie van Dr. Doom zal niet alleen het herstel van de VS-economie met horten en stoten verlopen, ook andere geïndustrialiseerde landen zullen het economisch moeilijk blijven hebben.

Momenteel schat hij de kansen op een recessie in de Verenigde Staten op 35 tot 40%. De kansen op een zogenaamde double dip worden volgens Roubini dus steeds groter. De groei van de Amerikaanse economie zou tegen het einde van dit jaar vertragen tot ongeveer 1%. Dat groeitempo is zo laag dat het volgens Nouriel Roubini zal aanvoelen als een recessie. In de visie van Dr. Doom zal niet alleen het herstel van de VS-economie met horten en stoten verlopen, ook andere geïndustrialiseerde landen zullen het economisch moeilijk blijven hebben.