Why Moat Matters? (2014)

Dit is een must-read voor mensen die actief zijn op de beursmarkt. Het boek maakt je wegwijs in het herkennen van goede ondernemingen en geeft je advies over wanneer je aandelen moet kopen.

Volgens de auteurs, Heather Brilliant en Elizabeth Collins, moeten beleggers veel belang hechten aan de toekomstvisie van een bedrijf. Zij gaan dieper in op hoe een onderneming met een goed businessplan een voorsprong kan nemen op haar concurrenten.

Dat concurrentievoordeel moeten potentiële aandeelhouders in acht nemen. "Beleggers moeten denken als een handelaar en niet als een bedrijfseigenaar", vertellen de auteurs. Zij willen met hun boek de beleggers een langetermijnvisie geven.

The Big Short. Inside the Doomsday Machine (2010)

Dit boek gaat over de economische crisis. De auteur, Michael Lewis laat je een kijkje nemen in het hoofd van enkele geslepen aandeelhandelaars tijdens de crisis.

Lewis vertelt op een zowel humoristische als verontwaardigende manier het verhaal van enkele handelaars die hun slag hebben thuisgehaald tijdens de ineenstorting van de economie.

Hij sterkt zijn kritische kijk op de aandelenmarkt door sarcastische opmerkingen waaronder.: "It's too much to expect the people who run big Wall Street firms to speak in plain English, since so much of their livelihood depends on people believing that what they do cannot be translated into plain English."

Het boek is gericht op een breed publiek met een basiskennis van de financiële wereld.

De kunst van het traden (2012)

In dit boek delen ervaren beurshandelaars Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx hun kennis. Het boek is geschreven uit het idee dat mensen niet geconditioneerd zijn om succes te hebben op de beurs.

Robert van Beek schreef drie weken geleden in zijn 'Smart Behavior Blog' dat beleggers niet altijd rationele beslissingen nemen. Ook Grundmeijer en Luijkx zijn van mening dat beleggers zich gemakkelijk door emoties laten leiden als ze het hoofd moeten bieden aan een aantal verliezen. "Beleggers moeten naar zichzelf kijken", vertellen de auteurs.

Het boek is ideaal voor beginnende beleggers. De traders willen de lezers een bepaalde attitude en mindset aanleren.(NS)

Dit is een must-read voor mensen die actief zijn op de beursmarkt. Het boek maakt je wegwijs in het herkennen van goede ondernemingen en geeft je advies over wanneer je aandelen moet kopen. Volgens de auteurs, Heather Brilliant en Elizabeth Collins, moeten beleggers veel belang hechten aan de toekomstvisie van een bedrijf. Zij gaan dieper in op hoe een onderneming met een goed businessplan een voorsprong kan nemen op haar concurrenten. Dat concurrentievoordeel moeten potentiële aandeelhouders in acht nemen. "Beleggers moeten denken als een handelaar en niet als een bedrijfseigenaar", vertellen de auteurs. Zij willen met hun boek de beleggers een langetermijnvisie geven. Dit boek gaat over de economische crisis. De auteur, Michael Lewis laat je een kijkje nemen in het hoofd van enkele geslepen aandeelhandelaars tijdens de crisis. Lewis vertelt op een zowel humoristische als verontwaardigende manier het verhaal van enkele handelaars die hun slag hebben thuisgehaald tijdens de ineenstorting van de economie. Hij sterkt zijn kritische kijk op de aandelenmarkt door sarcastische opmerkingen waaronder.: "It's too much to expect the people who run big Wall Street firms to speak in plain English, since so much of their livelihood depends on people believing that what they do cannot be translated into plain English." Het boek is gericht op een breed publiek met een basiskennis van de financiële wereld. In dit boek delen ervaren beurshandelaars Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx hun kennis. Het boek is geschreven uit het idee dat mensen niet geconditioneerd zijn om succes te hebben op de beurs. Robert van Beek schreef drie weken geleden in zijn 'Smart Behavior Blog' dat beleggers niet altijd rationele beslissingen nemen. Ook Grundmeijer en Luijkx zijn van mening dat beleggers zich gemakkelijk door emoties laten leiden als ze het hoofd moeten bieden aan een aantal verliezen. "Beleggers moeten naar zichzelf kijken", vertellen de auteurs. Het boek is ideaal voor beginnende beleggers. De traders willen de lezers een bepaalde attitude en mindset aanleren.(NS)