'Greek Bailout Fund' heet het initiatief van Thom Feeney. Wie geld geeft voor Griekenland, krijgt er ook iets voor terug: voor 3 euro een postkaart van Alexis Tsipras, voor 6 euro een slaatje met feta en olijven, voor 10 euro een fles ouzo en voof 25 euro een fles Griekse wijn. Een reis voor twee naar Athene, één week 'all in', kost u 5.000 euro. Als ieder van de 503 miljoen inwoners van de Europese Unie elk iets meer dan 3 euro stort, is de acute schuldencrisis opgelost, redeneert Feeney. Of hij de beloofde prijzen ook effectief kan leveren, lijkt echter twijfelachtig.

De crowdfundingcampagne werd zondag gelanceerd. Om 13 uur vanmiddag stond de teller reeds op 54.000 euro, gedoneerd door ruim 3.500 mensen. (KVDA)

/
© /

Ga naar de crowdfundingcampagne

'Greek Bailout Fund' heet het initiatief van Thom Feeney. Wie geld geeft voor Griekenland, krijgt er ook iets voor terug: voor 3 euro een postkaart van Alexis Tsipras, voor 6 euro een slaatje met feta en olijven, voor 10 euro een fles ouzo en voof 25 euro een fles Griekse wijn. Een reis voor twee naar Athene, één week 'all in', kost u 5.000 euro. Als ieder van de 503 miljoen inwoners van de Europese Unie elk iets meer dan 3 euro stort, is de acute schuldencrisis opgelost, redeneert Feeney. Of hij de beloofde prijzen ook effectief kan leveren, lijkt echter twijfelachtig.De crowdfundingcampagne werd zondag gelanceerd. Om 13 uur vanmiddag stond de teller reeds op 54.000 euro, gedoneerd door ruim 3.500 mensen. (KVDA)Ga naar de crowdfundingcampagne