De aandelenmarkten zijn de laatste dagen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in erg goede doen. Aan het begin van de maand september hebben we een aantal mogelijke (negatieve) catalysatoren geïdentificeerd die de markten tijdens de traditionele moeilijke maanden september en oktober parten zouden kunnen spelen.

De voornaamste waren: de angst voor de FED tapering, de verkiezingen in Duitsland, mogelijk nieuwe spanningen rond de Amerikaanse budgetbesprekingen en vanzelfsprekend Syrië. De reden voor het vele groen op de schermen is dat de markt "marktvriendelijk nieuws" heeft gekregen met betrekking tot twee van de meest voor de hand liggende zorgen.

De aandelenmarkten zijn de laatste dagen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in erg goede doen. Aan het begin van de maand september hebben we een aantal mogelijke (negatieve) catalysatoren geïdentificeerd die de markten tijdens de traditionele moeilijke maanden september en oktober parten zouden kunnen spelen. De voornaamste waren: de angst voor de FED tapering, de verkiezingen in Duitsland, mogelijk nieuwe spanningen rond de Amerikaanse budgetbesprekingen en vanzelfsprekend Syrië. De reden voor het vele groen op de schermen is dat de markt "marktvriendelijk nieuws" heeft gekregen met betrekking tot twee van de meest voor de hand liggende zorgen.