Maar daar stoppen de problemen natuurlijk niet. Jim McCafferty, managing director en co-head equity research bij CIMB Securities, waarschuwt voor de verstrekkende gevolgen van het ontstaan van een crisissituatie in China. Die kan de grondstoffenmarkten grondig dooreen schudden.

2014 kan het jaar van de grote grondstoffencrisis worden, waarbij uiteindelijk ook de landen die veel grondstoffen verkopen uiteindelijk hard geraakt kunnen worden. China is weliswaar begonnen met het aanpakken van de onderliggende problemen, maar de vraag is of de regering in Beijing snel genoeg kan werken om het ergste onheil af te weren.

Maar daar stoppen de problemen natuurlijk niet. Jim McCafferty, managing director en co-head equity research bij CIMB Securities, waarschuwt voor de verstrekkende gevolgen van het ontstaan van een crisissituatie in China. Die kan de grondstoffenmarkten grondig dooreen schudden. 2014 kan het jaar van de grote grondstoffencrisis worden, waarbij uiteindelijk ook de landen die veel grondstoffen verkopen uiteindelijk hard geraakt kunnen worden. China is weliswaar begonnen met het aanpakken van de onderliggende problemen, maar de vraag is of de regering in Beijing snel genoeg kan werken om het ergste onheil af te weren.