Natuurlijk valt nimmer uit te sluiten dat er een reactie komt. Dat kan gebeuren door politieke omstandigheden zoals we aantal maanden geleden zagen bij de situatie.

Maar sommige nieuwsberichten die een aantal jaren geleden voor een heuse krach zou hebben gezorgd worden nu ter kennisneming aangenomen.

En dan bedoelt Steentjes natuurlijk de ratingverlaging van Frankrijk enkele weken geleden. Hij zag echter geen paniek bij de Franse bankaandelen.

En dat ondanks dat bijvoorbeeld Credit Agricol en Société Générale tot de Europese topperformers behoren met stijgingen dit jaar van respectievelijk 49,9% en 43,9%.

Natuurlijk zijn er wel reacties in individuele aandelen. Al eerder zijn de aandelen ASML en Unilever genoemd. Maar het stokje werd dan overgenomen door andere fondsen. In de afgelopen drie maanden is Arcelor Mittal bijvoorbeeld met 33% gestegen. Op jaarbasis overigens is dit aandeel met 0,8% gedaald.

Vandaar dat vele analisten nu het aandeel tippen omdat het bedrijf sterk kan profiteren van de economische opleving. Dat is de basis voor het optimisme dat we hebben voor de Europese markten.

Afgelopen week publiceerde de Britse bank Barclays haar vooruitzichten voor 2014. Optimistisch zijn de Britten voor Europa. Ze spreken er zelfs over dat Europese aandelen "heel duidelijk ondergewaardeerd zijn". Koersdoelen worden ook afgegeven. Niet voor de StoXX50 of AEX maar wel voor de StoXX600. Die zal in 2014 in de buurt komen van de 400.

Natuurlijk valt nimmer uit te sluiten dat er een reactie komt. Dat kan gebeuren door politieke omstandigheden zoals we aantal maanden geleden zagen bij de situatie. Maar sommige nieuwsberichten die een aantal jaren geleden voor een heuse krach zou hebben gezorgd worden nu ter kennisneming aangenomen. En dan bedoelt Steentjes natuurlijk de ratingverlaging van Frankrijk enkele weken geleden. Hij zag echter geen paniek bij de Franse bankaandelen. En dat ondanks dat bijvoorbeeld Credit Agricol en Société Générale tot de Europese topperformers behoren met stijgingen dit jaar van respectievelijk 49,9% en 43,9%. Natuurlijk zijn er wel reacties in individuele aandelen. Al eerder zijn de aandelen ASML en Unilever genoemd. Maar het stokje werd dan overgenomen door andere fondsen. In de afgelopen drie maanden is Arcelor Mittal bijvoorbeeld met 33% gestegen. Op jaarbasis overigens is dit aandeel met 0,8% gedaald. Vandaar dat vele analisten nu het aandeel tippen omdat het bedrijf sterk kan profiteren van de economische opleving. Dat is de basis voor het optimisme dat we hebben voor de Europese markten. Afgelopen week publiceerde de Britse bank Barclays haar vooruitzichten voor 2014. Optimistisch zijn de Britten voor Europa. Ze spreken er zelfs over dat Europese aandelen "heel duidelijk ondergewaardeerd zijn". Koersdoelen worden ook afgegeven. Niet voor de StoXX50 of AEX maar wel voor de StoXX600. Die zal in 2014 in de buurt komen van de 400.