Wanneer die minder geld gaat drukken, zal er ook minder geld beschikbaar zijn om te investeren in vastgoed. De Global House Price Index opgesteld door het gespeciaiseerd bureau Frank Knight toont aan dat er wel degelijk veel speculatief kapitaal naar de vastgoedmarkten is gevloeid, met onvermijdelijk prijsstijgingen tot gevolg.

Deze vastgoedconsultant berekende dat in landen als Indonesië, Turkije en Brazilië de prijzen voor vastgoed gemiddeld met meer dan 10% zijn gestegen, een stijging die gezien de situatie op die markten als overdreven wordt ervaren. Krijgen we een globale correctie op de vastgoedmarkten, dan zal ook ons land moeilijk de dans kunnen ontspringen.

Wanneer die minder geld gaat drukken, zal er ook minder geld beschikbaar zijn om te investeren in vastgoed. De Global House Price Index opgesteld door het gespeciaiseerd bureau Frank Knight toont aan dat er wel degelijk veel speculatief kapitaal naar de vastgoedmarkten is gevloeid, met onvermijdelijk prijsstijgingen tot gevolg. Deze vastgoedconsultant berekende dat in landen als Indonesië, Turkije en Brazilië de prijzen voor vastgoed gemiddeld met meer dan 10% zijn gestegen, een stijging die gezien de situatie op die markten als overdreven wordt ervaren. Krijgen we een globale correctie op de vastgoedmarkten, dan zal ook ons land moeilijk de dans kunnen ontspringen.