Niets bleek echter minder waar te zijn. Malcolm Gissen van The Encompass Fund herinnert er aan dat heel wat zogenaamde specialisten in mei nog van de daken schreeuwden dat het hoog tijd was aandelen van goud- en zilvermijnen te kopen. Wie dat heeft gedaan, realiseerde alleen maar meer verliezen.

Gissen heeft bij het begin van dit jaar al zijn posities in het goud afgebouwd, een beslissing waar hij uiteraard nog geen moment spijt van heeft gehad. 2014 belooft opnieuw een moeilijk jaar te worden voor het goud en het is volgens Gissen daarom nog veel te vroeg om terug in te stappen.

Niets bleek echter minder waar te zijn. Malcolm Gissen van The Encompass Fund herinnert er aan dat heel wat zogenaamde specialisten in mei nog van de daken schreeuwden dat het hoog tijd was aandelen van goud- en zilvermijnen te kopen. Wie dat heeft gedaan, realiseerde alleen maar meer verliezen. Gissen heeft bij het begin van dit jaar al zijn posities in het goud afgebouwd, een beslissing waar hij uiteraard nog geen moment spijt van heeft gehad. 2014 belooft opnieuw een moeilijk jaar te worden voor het goud en het is volgens Gissen daarom nog veel te vroeg om terug in te stappen.