Nog voor het einde van dit jaar zou een troy ounce goud minder dan 1250 dollar kosten, waarna de afbrokkeling van de prijs zich in 2014 kan verder zetten. Analisten Ed Morse en Heath Jansen gaan uit van een verdere afbouw van de steunmaatregelen door de FED.

Volgend jaar zou een troy ounce goud gemiddeld 1145 dollar kosten, ten opzichte van 1358 dollar in 2013. De beslissing van de Amerikaanse centrale bank om het taperen uit te stellen verandert niets aan de visie van Citigroup over de vooruitzichten voor het goud.

Nog voor het einde van dit jaar zou een troy ounce goud minder dan 1250 dollar kosten, waarna de afbrokkeling van de prijs zich in 2014 kan verder zetten. Analisten Ed Morse en Heath Jansen gaan uit van een verdere afbouw van de steunmaatregelen door de FED. Volgend jaar zou een troy ounce goud gemiddeld 1145 dollar kosten, ten opzichte van 1358 dollar in 2013. De beslissing van de Amerikaanse centrale bank om het taperen uit te stellen verandert niets aan de visie van Citigroup over de vooruitzichten voor het goud.