Met aanhoudende druk op groei door de overheidsbezuinigingen verwachten de experts van PIMCO dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar herfinancieringsrente zal verlagen van de huidige 0,75% naar 0,50%.

"Wij denken dat de lagere rente niet significant van invloed zal zijn op de economie", aldus Ben Emons, senior vice president en portefeuillebeheerder.

"Het ontbreekt Europa nog steeds aan actief groeibeleid voor 2013." Wel heeft het besluit van de ECB om haar balans onder voorwaarden onbeperkt ter beschikking te stellen, het risico op negatieve scenario's en het niet nakomen van schuldverplichtingen in de komende twaalf tot 24 maanden aanzienlijk verminderd.

Met aanhoudende druk op groei door de overheidsbezuinigingen verwachten de experts van PIMCO dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar herfinancieringsrente zal verlagen van de huidige 0,75% naar 0,50%. "Wij denken dat de lagere rente niet significant van invloed zal zijn op de economie", aldus Ben Emons, senior vice president en portefeuillebeheerder. "Het ontbreekt Europa nog steeds aan actief groeibeleid voor 2013." Wel heeft het besluit van de ECB om haar balans onder voorwaarden onbeperkt ter beschikking te stellen, het risico op negatieve scenario's en het niet nakomen van schuldverplichtingen in de komende twaalf tot 24 maanden aanzienlijk verminderd.