Jeffrey Christian, stichter en managing director van CPM Group, tipt eerder verrassend palladium, een edelmetaal dat buiten het radarveld van de meeste beleggers valt. Volgens Christian is het plaatje nochtans duidelijk: palladium zal profiteren van een stijgende vraag vanuit de auto-industrie.

De vraag naar palladium is groter dan het aanbod, wat betekent dat er een tekort is op de markt. Het edelmetaal wordt ook gebruikt in de elektronica en in sommige vormen van zonnecellen. Productieproblemen in Zuid-Afrika kunnen de palladiumprijs een extra duwtje in de rug geven.

Jeffrey Christian, stichter en managing director van CPM Group, tipt eerder verrassend palladium, een edelmetaal dat buiten het radarveld van de meeste beleggers valt. Volgens Christian is het plaatje nochtans duidelijk: palladium zal profiteren van een stijgende vraag vanuit de auto-industrie. De vraag naar palladium is groter dan het aanbod, wat betekent dat er een tekort is op de markt. Het edelmetaal wordt ook gebruikt in de elektronica en in sommige vormen van zonnecellen. Productieproblemen in Zuid-Afrika kunnen de palladiumprijs een extra duwtje in de rug geven.