De internationale financiële wereld zal eerder spreken van "forgiveness" en "realignment of future commitments". Vrij vertaald: de Griekse schulden zullen deels worden kwijtgescholden.

Angela Merkel heeft onlangs de deur op een kier gezet voor een kwijtschelding van de Griekse schulden. Dat houdt deze keer in dat ook de regeringen van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie en de Europese Centrale Bank verliezen moeten slikken op hun schulden.

Die schulden zouden nog 25% van hun oorspronkelijke waarde waard zijn. De Griekse schulden zouden daarmee verlicht zijn, maar tevens is dan het hek van de dam. Ierland, Portugal, Spanje, Italië enzovoort zullen dezelfde vraag komen voor te leggen en zo blijven we natuurlijk bezig.

De internationale financiële wereld zal eerder spreken van "forgiveness" en "realignment of future commitments". Vrij vertaald: de Griekse schulden zullen deels worden kwijtgescholden. Angela Merkel heeft onlangs de deur op een kier gezet voor een kwijtschelding van de Griekse schulden. Dat houdt deze keer in dat ook de regeringen van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie en de Europese Centrale Bank verliezen moeten slikken op hun schulden. Die schulden zouden nog 25% van hun oorspronkelijke waarde waard zijn. De Griekse schulden zouden daarmee verlicht zijn, maar tevens is dan het hek van de dam. Ierland, Portugal, Spanje, Italië enzovoort zullen dezelfde vraag komen voor te leggen en zo blijven we natuurlijk bezig.