2013 kan cruciaal jaar worden voor Frankrijk

Het is nog maar de vraag of de overwinning van François Hollande bij de Franse verkiezingen een stap vooruit voor het land betekent. 2013 kan een cruciaal jaar worden voor Frankrijk, waarbij het vanwege het verslechterd economisch plaatje bijzonder moeilijk zal worden om het budget in evenwicht te houden.

Vanmorgen zal de Franse premier Jean-Marc Ayrault de hoofdthema’s van de economische politiek van de nieuwe regering uit de doek doen. Barclays gelooft dat het moeilijk gaat worden om de begroting in evenwicht te krijgen, zij dat deze opdracht niet onmogelijk lijkt.

Minimumlonen naar omhoog

Gustavo Bagattini, Europa econoom bij RBC Capital Markets, is van mening dat de verhoging van de minimumlonen een bijkomende handicap zal zijn waar Hollande mee zal moeten afrekenen.

Hierdoor gaat het begrotingsdeficiet uiteraard verder oplopen.

Vaak wordt te weinig rekening gehouden met de kwetsbare positie waarin de Franse banken zich bevinden. Ze zijn bijzonder kwetsbaar voor nog meer onrust binnen de eurozone. De situatie in de banksector moet dan ook op de voet gevolgd worden, aldus Bagattinni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content