Er werd een historische piek bereikt op het niveau van 1920 dollar per troy ounce in september 2011. Zowel individuele beleggers als hedge funds en grote financiële instellingen stortten zich massaal op het goud dat zich tot een veilige vluchthaven ontpopte.

Dat laatste is echter niet langer het geval. De goudprijs stevent op het eerste verlies af in 13 jaar. Ondanks een voorzichtig herstel gisteren, loopt het verlies voor het goud dit jaar op tot ongeveer een kwart. Veel beleggers, van George Soros tot Goldman Sachs, hebben al aangegeven niet langer te geloven in het goud.

Er werd een historische piek bereikt op het niveau van 1920 dollar per troy ounce in september 2011. Zowel individuele beleggers als hedge funds en grote financiële instellingen stortten zich massaal op het goud dat zich tot een veilige vluchthaven ontpopte. Dat laatste is echter niet langer het geval. De goudprijs stevent op het eerste verlies af in 13 jaar. Ondanks een voorzichtig herstel gisteren, loopt het verlies voor het goud dit jaar op tot ongeveer een kwart. Veel beleggers, van George Soros tot Goldman Sachs, hebben al aangegeven niet langer te geloven in het goud.