2011 kan bijvoorbeeld het jaar worden van terugkeer van het nationalisme. David Gordon, head of research en director of global macro analysis bij Eurasia Group, ziet nog wel andere risico's om de hoek gluren.

De politieke risico's zijn in de afgelopen maanden bijvoorbeeld ook weer toegenomen, met bijvoorbeeld een escalatie van de Koreaanse crisis als een niet te onderschatten risico.

Maar anderzijds is er een nog groter risico waar veel te weinig mee wordt rekening gehouden. Gordon ziet namelijk de spanningen tussen China en de Verenigde Staten oplopen en dat kan vervelende gevolgen hebben.

2011 kan bijvoorbeeld het jaar worden van terugkeer van het nationalisme. David Gordon, head of research en director of global macro analysis bij Eurasia Group, ziet nog wel andere risico's om de hoek gluren. De politieke risico's zijn in de afgelopen maanden bijvoorbeeld ook weer toegenomen, met bijvoorbeeld een escalatie van de Koreaanse crisis als een niet te onderschatten risico. Maar anderzijds is er een nog groter risico waar veel te weinig mee wordt rekening gehouden. Gordon ziet namelijk de spanningen tussen China en de Verenigde Staten oplopen en dat kan vervelende gevolgen hebben.