In de Verenigde Staten moest men zelfs overgaan tot nooit geziene monetaire maatregelen om de groei te stimuleren. Tegelijk namen de autoriteiten van de groeimarkten meer en meer maatregelen om de groei af te remmen en de toevloed aan kapitaal onder controle te krijgen.

Te midden van al deze tegenstrijdige signalen wisten de markten niet goed hoe ze op de crisis moesten inspelen. Beurs, rentemarkten en de Amerikaanse dollar zaten gevangen tussen hoop en vrees, maar bleven per saldo vrij stabiel.

Minder klassieke beleggingen zoals groeimarkten, goud en grondstoffen kenden echter een hoge vlucht en lijken zich opnieuw tot belangrijke beleggingscategorieën te ontwikkelen.

Begin 2011 lijkt het opportuun om al deze tendensen naast elkaar te zetten, in wat volgens Bank Puilaetco Dewaay waarschijnlijk een beslissend jaar zal worden in het economische herstel.

In de Verenigde Staten moest men zelfs overgaan tot nooit geziene monetaire maatregelen om de groei te stimuleren. Tegelijk namen de autoriteiten van de groeimarkten meer en meer maatregelen om de groei af te remmen en de toevloed aan kapitaal onder controle te krijgen. Te midden van al deze tegenstrijdige signalen wisten de markten niet goed hoe ze op de crisis moesten inspelen. Beurs, rentemarkten en de Amerikaanse dollar zaten gevangen tussen hoop en vrees, maar bleven per saldo vrij stabiel. Minder klassieke beleggingen zoals groeimarkten, goud en grondstoffen kenden echter een hoge vlucht en lijken zich opnieuw tot belangrijke beleggingscategorieën te ontwikkelen. Begin 2011 lijkt het opportuun om al deze tendensen naast elkaar te zetten, in wat volgens Bank Puilaetco Dewaay waarschijnlijk een beslissend jaar zal worden in het economische herstel.