Aandelenmarkten moeten "a wall of worry" beklimmen, wordt gezegd, en dat was zeker het voorbije jaar het geval. De Europese beurzen (en niet alleen van de getroffen landen) stonden zelfs een groot deel van het jaar in het verlies, aldus Aphilion.

Wat van 2010 dan toch een goed beursjaar gemaakt heeft was de sterkte van de dollar - of liever: de zwakte van de euro.

Dit toont volgens Aphilion meteen ook het dubbelzinnig karakter van de beursstijging aan. De beurzen stegen sterk in euro, maar die was zelf een pak minder waard tov bvb. dollar, yen en Zwitserse frank. Om van goud nog te zwijgen.

Aandelenmarkten moeten "a wall of worry" beklimmen, wordt gezegd, en dat was zeker het voorbije jaar het geval. De Europese beurzen (en niet alleen van de getroffen landen) stonden zelfs een groot deel van het jaar in het verlies, aldus Aphilion. Wat van 2010 dan toch een goed beursjaar gemaakt heeft was de sterkte van de dollar - of liever: de zwakte van de euro. Dit toont volgens Aphilion meteen ook het dubbelzinnig karakter van de beursstijging aan. De beurzen stegen sterk in euro, maar die was zelf een pak minder waard tov bvb. dollar, yen en Zwitserse frank. Om van goud nog te zwijgen.