De 'Griekse tragedie' zette begin vorig jaar de toon en duwde de koers van aandelen als National Bank of Greece en Alpha Bank fors lager. Vervolgens was het de beurt aan de Ierse banken.

Allied Irish en Bank of Ireland gingen zwaar onderuit, om maar te zwijgen van Anglo Irish. Vervolgens sloeg de vrees toe dat Spanje als volgende aan de beurt zou komen, want woog op de koers van aandelen als Banco Santander en BBVA.

Maar ook de banken in landen die tot dusver crisisvrij waren, konden weinig potten breken. De koersevolutie bij banken als BNP Paribas, Danske Bank en Erste Bank laat in dat verband weinig aan de verbeelding over.

De 'Griekse tragedie' zette begin vorig jaar de toon en duwde de koers van aandelen als National Bank of Greece en Alpha Bank fors lager. Vervolgens was het de beurt aan de Ierse banken. Allied Irish en Bank of Ireland gingen zwaar onderuit, om maar te zwijgen van Anglo Irish. Vervolgens sloeg de vrees toe dat Spanje als volgende aan de beurt zou komen, want woog op de koers van aandelen als Banco Santander en BBVA. Maar ook de banken in landen die tot dusver crisisvrij waren, konden weinig potten breken. De koersevolutie bij banken als BNP Paribas, Danske Bank en Erste Bank laat in dat verband weinig aan de verbeelding over.