De koers van Berkshire Hathaway steeg op jaarbasis met 2,70% op de New York Stock Exchange in 2009, tegenover een stijging met 23% voor de Standard & Poor's 500 Index.

De koers van Berkshire Hathaway is over een periode van 20 jaar verdertigvoudigd, maar heeft het steeds moeilijker om beter te presteren dan het beursgemiddelde naarmate de omvang van het beleggingsvehikel groter wordt.

Via Berkshire Hathaway nam Buffett vorig jaar onder andere Burlington Northern Santa Fe over. Voor deze spoorlijn betaalde hij een bedrag van 26 miljard dollar. Hij gaf toe dat deze overname niet goedkoop was geweest.

Berkshire Hathaway slaagde er in 15 van de 22 laatste jaren in om de Standard & Poor's 500 Index te kloppen, maar Buffett waarschuwde zelf al dat dit in de toekomst steeds moeilijker gaat worden.

De prestatie van Berkshire Hathaway was de zwakste sinds 1999, toen de beurskoers met 20% daalde. De index liet anderzijds dat jaar een winst van 20% optekenen.

De koers van Berkshire Hathaway steeg op jaarbasis met 2,70% op de New York Stock Exchange in 2009, tegenover een stijging met 23% voor de Standard & Poor's 500 Index. De koers van Berkshire Hathaway is over een periode van 20 jaar verdertigvoudigd, maar heeft het steeds moeilijker om beter te presteren dan het beursgemiddelde naarmate de omvang van het beleggingsvehikel groter wordt. Via Berkshire Hathaway nam Buffett vorig jaar onder andere Burlington Northern Santa Fe over. Voor deze spoorlijn betaalde hij een bedrag van 26 miljard dollar. Hij gaf toe dat deze overname niet goedkoop was geweest. Berkshire Hathaway slaagde er in 15 van de 22 laatste jaren in om de Standard & Poor's 500 Index te kloppen, maar Buffett waarschuwde zelf al dat dit in de toekomst steeds moeilijker gaat worden. De prestatie van Berkshire Hathaway was de zwakste sinds 1999, toen de beurskoers met 20% daalde. De index liet anderzijds dat jaar een winst van 20% optekenen.