Nu regeringen wereldwijd alles in het werk stellen om de economische crisis aan te pakken, kunnen privébeleggers hun activa-allocatie best op een voorzichtige manier aanpakken.

Volgens Bill O'Neill, Portfolio Strategist van Merrill Lynch Global Wealth Management in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) behoren obligaties van hoogkwalitatieve ondernemingen en aandelen met hoog rendement in defensieve industrieën tot de mogelijkheden.

Daarbij wordt van de regeringen verwacht dat ze een centrale rol zullen spelen bij het aanpakken van de economische crisis, met belastingverlagingen en verhoogde openbare uitgaven om de groei te stimuleren. De regeringen zullen een moeilijk evenwicht moeten vinden tussen groei via openbare uitgaven en de toevlucht tot buitensporige leningen.

"Het wordt een beslissend jaar voor de wereldeconomie," aldus Bill O'Neill. "Overheidstussenkomst zal een cruciale rol spelen om te bepalen of we een relatief korte en scherpe terugval kennen - die binnen de volgende 12 maanden mogelijk afgelopen is - of dat we in een lange aanhoudende recessie terechtkomen, zoals in Japan in de jaren 1990."

Nu regeringen wereldwijd alles in het werk stellen om de economische crisis aan te pakken, kunnen privébeleggers hun activa-allocatie best op een voorzichtige manier aanpakken. Volgens Bill O'Neill, Portfolio Strategist van Merrill Lynch Global Wealth Management in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) behoren obligaties van hoogkwalitatieve ondernemingen en aandelen met hoog rendement in defensieve industrieën tot de mogelijkheden.Daarbij wordt van de regeringen verwacht dat ze een centrale rol zullen spelen bij het aanpakken van de economische crisis, met belastingverlagingen en verhoogde openbare uitgaven om de groei te stimuleren. De regeringen zullen een moeilijk evenwicht moeten vinden tussen groei via openbare uitgaven en de toevlucht tot buitensporige leningen. "Het wordt een beslissend jaar voor de wereldeconomie," aldus Bill O'Neill. "Overheidstussenkomst zal een cruciale rol spelen om te bepalen of we een relatief korte en scherpe terugval kennen - die binnen de volgende 12 maanden mogelijk afgelopen is - of dat we in een lange aanhoudende recessie terechtkomen, zoals in Japan in de jaren 1990."