Het stilvallen van de groei heeft te maken met het wegvallen van kredietfaciliteiten, met de dalende beurskoersen en vanzelfsprekend met de wereldwijde financiële crisis.

Globaal bedroeg het merger volume nog $2890 miljard, wat het laagste was sinds 2005. Dit cijfer is gebaseerd op een eerste voorlopige berekening door Thomson Reuters.

Volgens Howard Lanser, directeur mergers and acquisitions bij investment bank Robert W. Baird, is de wereld van fusies en overnames tijdens de afgelopen 12 weken compleet veranderd.

In het vierde kwartaal daalde het merger volume met 44%, waardoor dit kwartaal het zwakste was sinds het derde kwart van 2004.

Meest opvallend was het afspringen van de BCE-deal, de grootste deal ooit. Met deze overname zou een bedrag van 28,30 miljard dollar zijn gemoeid.

Het stilvallen van de groei heeft te maken met het wegvallen van kredietfaciliteiten, met de dalende beurskoersen en vanzelfsprekend met de wereldwijde financiële crisis. Globaal bedroeg het merger volume nog $2890 miljard, wat het laagste was sinds 2005. Dit cijfer is gebaseerd op een eerste voorlopige berekening door Thomson Reuters. Volgens Howard Lanser, directeur mergers and acquisitions bij investment bank Robert W. Baird, is de wereld van fusies en overnames tijdens de afgelopen 12 weken compleet veranderd.In het vierde kwartaal daalde het merger volume met 44%, waardoor dit kwartaal het zwakste was sinds het derde kwart van 2004. Meest opvallend was het afspringen van de BCE-deal, de grootste deal ooit. Met deze overname zou een bedrag van 28,30 miljard dollar zijn gemoeid.