De problemen situeren zich met name op de markten voor afgeleide producten of derivaten op staatsobligaties. De derivatenhandel is namelijk in staat om gans het financieel systeem te doen kantelen, een gevaar waar zich slechts weinigen van bewust zijn.

Het Grand Monetary Experiment, het groot monetair experiment waar de centrale banken zich in de afgelopen vijf jaar hebben gewaagd, is in zijn eindfase beland. 2008 was nog maar een opwarmertje voor de crisis die moet komen zodra er iets misloopt op de obligatiemarkten.

De problemen situeren zich met name op de markten voor afgeleide producten of derivaten op staatsobligaties. De derivatenhandel is namelijk in staat om gans het financieel systeem te doen kantelen, een gevaar waar zich slechts weinigen van bewust zijn. Het Grand Monetary Experiment, het groot monetair experiment waar de centrale banken zich in de afgelopen vijf jaar hebben gewaagd, is in zijn eindfase beland. 2008 was nog maar een opwarmertje voor de crisis die moet komen zodra er iets misloopt op de obligatiemarkten.