Alessandro Profumo, chief executive officer van UniCredit, schat de kans op uiteenvallen van de eurozone op niet groter dan 2% in. Profumo gelooft dat de euro zal blijven bestaan, waarbij het belangrijkste aandachtspunt niet een sterke of zwakke euro is maar wel de snelheid waaraan dingen gaan veranderen.

Na de forse koersdaling ten opzichte van de dollar is de euro volgens Profumo momenteel ongeveer correct geprijsd. Hij verwacht dan ook een stabilisatie in de komende maanden.

De bezorgdheid over het niet-betalen van de Griekse schulden zal langzamerhand verdwijnen, zonder dat een fors herstel van de koers van de euro moet worden verwacht.

Het grote probleem van Europa is dat er geen staatsmannen van groot formaat meer zijn. De Europese politiek mist mensen als Mitterand en Kohl, aldus nog Profumo. Met dergelijke politici zou de huidige crisis niet zo sterk zijn geëscaleerd.

Alessandro Profumo, chief executive officer van UniCredit, schat de kans op uiteenvallen van de eurozone op niet groter dan 2% in. Profumo gelooft dat de euro zal blijven bestaan, waarbij het belangrijkste aandachtspunt niet een sterke of zwakke euro is maar wel de snelheid waaraan dingen gaan veranderen. Na de forse koersdaling ten opzichte van de dollar is de euro volgens Profumo momenteel ongeveer correct geprijsd. Hij verwacht dan ook een stabilisatie in de komende maanden. De bezorgdheid over het niet-betalen van de Griekse schulden zal langzamerhand verdwijnen, zonder dat een fors herstel van de koers van de euro moet worden verwacht. Het grote probleem van Europa is dat er geen staatsmannen van groot formaat meer zijn. De Europese politiek mist mensen als Mitterand en Kohl, aldus nog Profumo. Met dergelijke politici zou de huidige crisis niet zo sterk zijn geëscaleerd.