De rente-ingreep van de Europese Centrale Bank heeft dus eigenlijk niemand kunnen overtuigen. De Europese beurzen houden de verliezen nochtans beperkt, waarbij de belangrijkste indices ongeveer een half procent moeten prijsgeven. De koers van de euro blijft dicht bij huis.

Zetes sluit contract met Sierra Leone

Midden mei sloot het United Nations Development Programme (UNDP) een contract met identificatiespecialist Zetes voor het bewaren van individuele data van de kiesgerechtigde bevolking in Sierra Leone, voor het samenstellen van de stemlijsten en de productie van gepersonaliseerde stembiljetten.

Dit contract werd gesloten in het kader van verkiezingen in het land eind 2012. Het electorale proces, opgezet door de Nationale Electorale Commissie (NEC), wordt ondersteund door de UNDP (United Nations Development Programme).

Het project, dat bijdraagt tot de doelstellingen van de People ID divisie, omvat de gecentraliseerde consolidatie van de individuele gegevens, back-upsysteem en de verificatie van de biometrische gegevens aan de hand van een AFIS-systeem (Automated Fingerprint Identification System). Indien er geen vingerafdrukken beschikbaar zijn, wordt het systeem aangevuld met gelaatsherkenning.

Een delegatie van het NEC - samen met verantwoordelijken van het UNDP, het United Nations Integrated Peacebuilding Office van Sierra Leone (UNIPSIL) en gezanten van elk van de acht politieke partijen in Sierra Leone - bracht van 22 tot 25 een bezoek aan Zetes' hoofdkwartier in Brussel voor een gedetailleerde demonstratie van het proces en de gebruikte technologieën..

Intussen controleerde de delegatie de biometrische controleoperaties van de database van de kiezers en keurde ze de ontdubbeling van de data goed.

De rente-ingreep van de Europese Centrale Bank heeft dus eigenlijk niemand kunnen overtuigen. De Europese beurzen houden de verliezen nochtans beperkt, waarbij de belangrijkste indices ongeveer een half procent moeten prijsgeven. De koers van de euro blijft dicht bij huis. Zetes sluit contract met Sierra Leone Midden mei sloot het United Nations Development Programme (UNDP) een contract met identificatiespecialist Zetes voor het bewaren van individuele data van de kiesgerechtigde bevolking in Sierra Leone, voor het samenstellen van de stemlijsten en de productie van gepersonaliseerde stembiljetten. Dit contract werd gesloten in het kader van verkiezingen in het land eind 2012. Het electorale proces, opgezet door de Nationale Electorale Commissie (NEC), wordt ondersteund door de UNDP (United Nations Development Programme). Het project, dat bijdraagt tot de doelstellingen van de People ID divisie, omvat de gecentraliseerde consolidatie van de individuele gegevens, back-upsysteem en de verificatie van de biometrische gegevens aan de hand van een AFIS-systeem (Automated Fingerprint Identification System). Indien er geen vingerafdrukken beschikbaar zijn, wordt het systeem aangevuld met gelaatsherkenning. Een delegatie van het NEC - samen met verantwoordelijken van het UNDP, het United Nations Integrated Peacebuilding Office van Sierra Leone (UNIPSIL) en gezanten van elk van de acht politieke partijen in Sierra Leone - bracht van 22 tot 25 een bezoek aan Zetes' hoofdkwartier in Brussel voor een gedetailleerde demonstratie van het proces en de gebruikte technologieën.. Intussen controleerde de delegatie de biometrische controleoperaties van de database van de kiezers en keurde ze de ontdubbeling van de data goed.