175 aandelen op de New York Stock Exchange sloten af op een nieuwe jaarpiek (52 weken), wat betekent dat het onderliggend sentiment goed blijft. Van de aandelen uit de Dow Jones lieten onder andere Home Depot en IBM nieuwe piekkoersen optekenen.

Tijdperk van dalende rente is ten einde

Nohi-uddin, een analist van UBS, verwacht dat het tijdperk van dalende rentes nu ten einde is gekomen. Naast het economisch herstel noemt hij nog het uitblijven van nog een ronde van 'quantitative easing' door de Fed, een door hem verwachte rebound van China en andere opkomende markten en de recessie in de Eurozone die voorlopig geen schok teweegbrengt in de wereldeconomie.

Zijn collega Oppenheimer van Goldman Sachs verwoordde het als volgt; het is tijd voor een "long goodbye to bonds", om daar

meteen aan toe te voegen "and a long good buy for equities". Oppenheimer's argument is meer gericht op de waardering van obligaties ten opzichte van aandelen, en naar zijn mening zijn aandelen nu relatief goedkoop, onder andere omdat de yield op obligaties in veel gevallen lager is dan het dividend op aandelen.

Een andere reden om een hogere rente te verwachten is volgens Royal Bank of Scotland tot slot (vrees voor) inflatie. Hier tegenover staan ook veel redenen om sceptisch te blijven, velen niet nieuw, maar (tijdelijk?) even op de achtergrond geraakt.

175 aandelen op de New York Stock Exchange sloten af op een nieuwe jaarpiek (52 weken), wat betekent dat het onderliggend sentiment goed blijft. Van de aandelen uit de Dow Jones lieten onder andere Home Depot en IBM nieuwe piekkoersen optekenen. Tijdperk van dalende rente is ten einde Nohi-uddin, een analist van UBS, verwacht dat het tijdperk van dalende rentes nu ten einde is gekomen. Naast het economisch herstel noemt hij nog het uitblijven van nog een ronde van 'quantitative easing' door de Fed, een door hem verwachte rebound van China en andere opkomende markten en de recessie in de Eurozone die voorlopig geen schok teweegbrengt in de wereldeconomie. Zijn collega Oppenheimer van Goldman Sachs verwoordde het als volgt; het is tijd voor een "long goodbye to bonds", om daar meteen aan toe te voegen "and a long good buy for equities". Oppenheimer's argument is meer gericht op de waardering van obligaties ten opzichte van aandelen, en naar zijn mening zijn aandelen nu relatief goedkoop, onder andere omdat de yield op obligaties in veel gevallen lager is dan het dividend op aandelen. Een andere reden om een hogere rente te verwachten is volgens Royal Bank of Scotland tot slot (vrees voor) inflatie. Hier tegenover staan ook veel redenen om sceptisch te blijven, velen niet nieuw, maar (tijdelijk?) even op de achtergrond geraakt.