De Italiaanse president heeft een groep van 10 wijzen mannen op de been gebracht die een oplossing zullen moeten bedenken voor de politieke impasse waarin het land is beland.

De Cypriotische banken waren het slachtoffer van de Griekse schuldenherschikking, maar uiteindelijk hebben de Cyprioten de Grieken een koekje van eigen deeg gegeven. De Griekse National Confederation of Greek Commerce bracht gisteren zware kritiek op de troika en de Europese leiders.

1600 Griekse bedrijven worden rechtstreeks getroffen door de Cypriotische bankenbelasting, waardoor de situatie in Griekenland zelf natuurlijk alleen maar erger wordt.

De Griekse export naar Cyprus, geraamd op 1 miljard euro, zou serieuze schade ondervinden. Cyprus zal tot een lange periode van schuldenrecessie worden gedwongen, wat ook voor Griekenland niet zonder gevolgen zal blijven.

De Italiaanse president heeft een groep van 10 wijzen mannen op de been gebracht die een oplossing zullen moeten bedenken voor de politieke impasse waarin het land is beland. De Cypriotische banken waren het slachtoffer van de Griekse schuldenherschikking, maar uiteindelijk hebben de Cyprioten de Grieken een koekje van eigen deeg gegeven. De Griekse National Confederation of Greek Commerce bracht gisteren zware kritiek op de troika en de Europese leiders. 1600 Griekse bedrijven worden rechtstreeks getroffen door de Cypriotische bankenbelasting, waardoor de situatie in Griekenland zelf natuurlijk alleen maar erger wordt. De Griekse export naar Cyprus, geraamd op 1 miljard euro, zou serieuze schade ondervinden. Cyprus zal tot een lange periode van schuldenrecessie worden gedwongen, wat ook voor Griekenland niet zonder gevolgen zal blijven.