Uit een rondvraag door de Federal Reserve bleek nogmaals de dualiteit van de economische opleving. Zelfs wanneer het economisch herstel zich verbreedt, blijft er het feit dat 15 miljoen Amerikanen nog altijd zonder job zitten.

De FED zei dat de economische omstandigheden weliswaar blijven verbeteren en dat het economisch draagvlak sterker wordt, maar de werkloosheid blijft voorlopig een levensgroot probleem.

In de meeste van 12 districten van de FED blijft de arbeidsmarkt zwak. Om de werkloosheidsgraad naar omlaag te krijgen, zou de groei in een hoger tempo moet kunnen raken.

Officieel zit 10% van de Amerikaanse bevolking zonder werk, maar volgens sommige economen zou de echte werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten oplopen tot in de buurt van 17%. Veel werklozen hebben namelijk de hoop op een job opgegeven en worden zodoende ook niet meer in de statistieken opgenomen.

Uit een rondvraag door de Federal Reserve bleek nogmaals de dualiteit van de economische opleving. Zelfs wanneer het economisch herstel zich verbreedt, blijft er het feit dat 15 miljoen Amerikanen nog altijd zonder job zitten. De FED zei dat de economische omstandigheden weliswaar blijven verbeteren en dat het economisch draagvlak sterker wordt, maar de werkloosheid blijft voorlopig een levensgroot probleem. In de meeste van 12 districten van de FED blijft de arbeidsmarkt zwak. Om de werkloosheidsgraad naar omlaag te krijgen, zou de groei in een hoger tempo moet kunnen raken. Officieel zit 10% van de Amerikaanse bevolking zonder werk, maar volgens sommige economen zou de echte werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten oplopen tot in de buurt van 17%. Veel werklozen hebben namelijk de hoop op een job opgegeven en worden zodoende ook niet meer in de statistieken opgenomen.