Toevallig ook ongeveer de staatsschuld van de Verenigde Staten. Oftewel als de Amerikaanse overheid de 500 bedrijven nationaliseren dan is men in een klap van de schuld af.

Gelukkig is de VS geen Nederland en is nationalisatie om schuld te verminderen uitgesloten. De vraag naar Ameri-kaanse aandelen is nog altijd groot.

Dat bleek de afgelopen week weer. Particuliere beleggers stopte voor $17,5 mld in Amerikaanse aandelenbeleggings-fondsen.

Dit was de grootste toevloed van geld sinds 2008. En het behoeft geen uitleg dat ook weer direct voer is voor pessimisten.

Immers in 2008 stonden we aan de vooravond van de grootste financiële crises in meer dan 100 jaar. Nu herhaalt de geschiedenis zich maar nooit op dezelfde manier.

De financiële crisis kwam niet doordat er veel in aandelen werd belegd maar door de enorme hefboomwerking waarmee banken werkten. En dat onder dekking van de ratingbureaus.

Maar van problemen bij banken is nu zeker geen sprake. De resultaten van banken zijn enorm. De zes grootste banken alleen al hebben een inkomen in het tweede kwartaal van $ 23,1 mld.

Niet voor niets is de S&P500 Financial deze maand al met 6% gestegen. En gaat dit met meer risico gepaard? Zeker niet, aldus Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer.

Toevallig ook ongeveer de staatsschuld van de Verenigde Staten. Oftewel als de Amerikaanse overheid de 500 bedrijven nationaliseren dan is men in een klap van de schuld af. Gelukkig is de VS geen Nederland en is nationalisatie om schuld te verminderen uitgesloten. De vraag naar Ameri-kaanse aandelen is nog altijd groot. Dat bleek de afgelopen week weer. Particuliere beleggers stopte voor $17,5 mld in Amerikaanse aandelenbeleggings-fondsen. Dit was de grootste toevloed van geld sinds 2008. En het behoeft geen uitleg dat ook weer direct voer is voor pessimisten. Immers in 2008 stonden we aan de vooravond van de grootste financiële crises in meer dan 100 jaar. Nu herhaalt de geschiedenis zich maar nooit op dezelfde manier. De financiële crisis kwam niet doordat er veel in aandelen werd belegd maar door de enorme hefboomwerking waarmee banken werkten. En dat onder dekking van de ratingbureaus. Maar van problemen bij banken is nu zeker geen sprake. De resultaten van banken zijn enorm. De zes grootste banken alleen al hebben een inkomen in het tweede kwartaal van $ 23,1 mld. Niet voor niets is de S&P500 Financial deze maand al met 6% gestegen. En gaat dit met meer risico gepaard? Zeker niet, aldus Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer.