De lonen in de bedrijfswereld zijn over de afgelopen tien jaar namelijk nauwelijks gestegen. Op deze regel is één uitzondering: wie voor de overheid werkt, kreeg wel opslag. Vooral qua health-care benefits en pensioenen scoren goed.

Gary Shilling van A. Gary Shilling & Co vindt dat een gevaarlijke evolutie. De overheden, zowel de federale als de verschillende staten, zijn namelijk gedwongen om de belastingen te verhogen en de dienstverlening terug te schroeven.

In goede tijden zou eigenlijk niemand van dit probleem wakker liggen, maar we leven niet meer in goede tijden. Shilling sluit niet uit dat dit vroeg of laat tot sociale spanningen gaat leiden.

De lonen in de bedrijfswereld zijn over de afgelopen tien jaar namelijk nauwelijks gestegen. Op deze regel is één uitzondering: wie voor de overheid werkt, kreeg wel opslag. Vooral qua health-care benefits en pensioenen scoren goed. Gary Shilling van A. Gary Shilling & Co vindt dat een gevaarlijke evolutie. De overheden, zowel de federale als de verschillende staten, zijn namelijk gedwongen om de belastingen te verhogen en de dienstverlening terug te schroeven. In goede tijden zou eigenlijk niemand van dit probleem wakker liggen, maar we leven niet meer in goede tijden. Shilling sluit niet uit dat dit vroeg of laat tot sociale spanningen gaat leiden.