Het is moeilijk om bearish te zijn wanneer met drie factoren rekening wordt gehouden. Op de eerste plaats is het sentiment nog steeds bearish, gezien de outflow van fondsen uit beleggingsfondsen in aandelen.

Daarnaast is de waardering van aandelen te laag, momenteel wordt al rekening gehouden met een inflatie van 5 tot 6%. Tenslotte heeft de FED beloofd om liquiditeit te helpen verstrekken.

Hier zijn de 13 thema's waar Bernstein verder nog rekening mee houdt:

*De Amerikaanse beurzen zullen de groeimarkten opnieuw overtreffen

*De inflatie zal bescheiden blijven, goud en grondstoffen zullen daarom zwak presteren

*De Japanse yen zal flink verzwakken

*In de Verenigde Staten krijgen we een grote golf van fusies en overnames

*Europese aandelen zullen vooral in de tweede helft van het jaar zwak presteren, de risico's zijn nog niet geweken

*De rente op langlopende Amerikaanse staatsobligaties zal blijven dalen

*Valuta's uit de niet-dollarzone zullen zwak presteren omdat problemen groeimarkten onderschat worden

*De hedge funds zullen vanwege hun zwakke prestaties klanten blijven verliezen

*Vanaf de tweede helft van volgend jaar zal de volatiliteit toenemen

*De industriële bedrijvigheid in de VS zal blijven aantrekken

*Kleinere Amerikaanse banken bieden goede winstkansen

*De kleine beleggers zullen massaal de beurs herontdekken

*Er kunnen problemen ontstaan met obligaties met een korte looptijd

Het is moeilijk om bearish te zijn wanneer met drie factoren rekening wordt gehouden. Op de eerste plaats is het sentiment nog steeds bearish, gezien de outflow van fondsen uit beleggingsfondsen in aandelen. Daarnaast is de waardering van aandelen te laag, momenteel wordt al rekening gehouden met een inflatie van 5 tot 6%. Tenslotte heeft de FED beloofd om liquiditeit te helpen verstrekken. Hier zijn de 13 thema's waar Bernstein verder nog rekening mee houdt: *De Amerikaanse beurzen zullen de groeimarkten opnieuw overtreffen *De inflatie zal bescheiden blijven, goud en grondstoffen zullen daarom zwak presteren *De Japanse yen zal flink verzwakken *In de Verenigde Staten krijgen we een grote golf van fusies en overnames *Europese aandelen zullen vooral in de tweede helft van het jaar zwak presteren, de risico's zijn nog niet geweken *De rente op langlopende Amerikaanse staatsobligaties zal blijven dalen *Valuta's uit de niet-dollarzone zullen zwak presteren omdat problemen groeimarkten onderschat worden *De hedge funds zullen vanwege hun zwakke prestaties klanten blijven verliezen *Vanaf de tweede helft van volgend jaar zal de volatiliteit toenemen *De industriële bedrijvigheid in de VS zal blijven aantrekken *Kleinere Amerikaanse banken bieden goede winstkansen *De kleine beleggers zullen massaal de beurs herontdekken *Er kunnen problemen ontstaan met obligaties met een korte looptijd