De koers van de Japanse munt is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vierenhalf jaar, dit als gevolg van de ingrepen van de regering.

In een poging de economie nieuw leven in te blazen, is de Japanse overheid massaal geld beginnen te drukken. Het gevolg is dat de koers van de yen door de vloer is gezakt.

Maar Rogers gelooft niet in devaluaties die door de overheid worden uitgelokt, dergelijke experimenten zijn gedoemd om te mislukken.

De 125 miljoen Japanners gaan een zware prijs betalen voor de economische politiek van de regering van Shinzo Abe, aldus Rogers.

Alles wat Japan importeert zal (veel) duurder worden, met als gevolg dat inflatie onvermijdelijk wordt. De man in de straat zal de pijnlijke gevolgen van de gevoerde monetaire politiek lijfelijk kunnen voelen.

De koers van de Japanse munt is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vierenhalf jaar, dit als gevolg van de ingrepen van de regering. In een poging de economie nieuw leven in te blazen, is de Japanse overheid massaal geld beginnen te drukken. Het gevolg is dat de koers van de yen door de vloer is gezakt. Maar Rogers gelooft niet in devaluaties die door de overheid worden uitgelokt, dergelijke experimenten zijn gedoemd om te mislukken. De 125 miljoen Japanners gaan een zware prijs betalen voor de economische politiek van de regering van Shinzo Abe, aldus Rogers. Alles wat Japan importeert zal (veel) duurder worden, met als gevolg dat inflatie onvermijdelijk wordt. De man in de straat zal de pijnlijke gevolgen van de gevoerde monetaire politiek lijfelijk kunnen voelen.