Onder andere Bankia, de fusiegroep van Caja Madrid en zes andere spaarbanken, zijn van plan om een beursnotering aan te vragen. Op die manier zou de benodigde geld kunnen opgehaald worden.

De vraag is echter of de marktomstandigheden een beursintroductie wel mogelijk maken. De nieuwe fusiegroep zou activa voor een totaal bedrag van 124 miljard euro hebben.

Sommige analisten waarschuwen dat de Spaanse spaarbanken nog meer verliezen op vastgoedkredieten gaan moeten toegeven, waardoor een belegging in hun aandelen een foute beslissing zou zijn. Het laatste hoofdstuk in de saga van de Spaanse spaarbanken is alleszins nog niet geschreven.

Onder andere Bankia, de fusiegroep van Caja Madrid en zes andere spaarbanken, zijn van plan om een beursnotering aan te vragen. Op die manier zou de benodigde geld kunnen opgehaald worden. De vraag is echter of de marktomstandigheden een beursintroductie wel mogelijk maken. De nieuwe fusiegroep zou activa voor een totaal bedrag van 124 miljard euro hebben. Sommige analisten waarschuwen dat de Spaanse spaarbanken nog meer verliezen op vastgoedkredieten gaan moeten toegeven, waardoor een belegging in hun aandelen een foute beslissing zou zijn. Het laatste hoofdstuk in de saga van de Spaanse spaarbanken is alleszins nog niet geschreven.