De Griekse banken zouden bij die 11 zijn, maar ook Bankinter, Postbank, Banco Popolare, BCP, Commerzbank en Sabadell. Een en ander staat te lezen in het rapport dat Macquarie Securities publiceerde.

Het aantal banken dat niet gaat slagen is weliswaar misschien relatief klein, maar toch de vrees over de toekomst van de Europese banksector opnieuw de kop op gaan steken.

Rocatti is namelijk van mening dat er bij de niet-beursgenoteerde banken nog een aantal gaan zijn die niet gaan slagen voor de stress tests.

De belangrijkste factor is volgens hem de kost van kapitaal en niet zozeer de omzetdaling als gevolg van een economische groeivertraging.

Banken die geen geld kunnen ophalen via een emissie of geen staatssteun krijgen, zullen bij de ECB moeten gaan aankloppen. Macquarie geeft binnen de banksector de voorkeur aan BNP Paribas, UBS, SEB, DnB NOR, Nordea en Erste Bank. De Iberische en Grieksen banken moeten worden vermeden.

De Griekse banken zouden bij die 11 zijn, maar ook Bankinter, Postbank, Banco Popolare, BCP, Commerzbank en Sabadell. Een en ander staat te lezen in het rapport dat Macquarie Securities publiceerde. Het aantal banken dat niet gaat slagen is weliswaar misschien relatief klein, maar toch de vrees over de toekomst van de Europese banksector opnieuw de kop op gaan steken. Rocatti is namelijk van mening dat er bij de niet-beursgenoteerde banken nog een aantal gaan zijn die niet gaan slagen voor de stress tests. De belangrijkste factor is volgens hem de kost van kapitaal en niet zozeer de omzetdaling als gevolg van een economische groeivertraging. Banken die geen geld kunnen ophalen via een emissie of geen staatssteun krijgen, zullen bij de ECB moeten gaan aankloppen. Macquarie geeft binnen de banksector de voorkeur aan BNP Paribas, UBS, SEB, DnB NOR, Nordea en Erste Bank. De Iberische en Grieksen banken moeten worden vermeden.