De meeste falingen gaan gebeuren bij banken met activa van minder dan 2 miljard dollar. Analist Gerard Cassidy van RBC vreest dat heel wat commerciële leningen niet terugbetaald gaan worden.

Dit jaar zijn al 9 banken gesloten door de Federal Deposit Insurance Corp., de federale organisatie die de deposito's van de banken garandeert. Vorig jaar gingen 25 banken over kop. 171 banken staan momenteel op een 'rode' lijst, wat wil zeggen dat ze in de gevarenzone verkeren.

Het rapport van RBC Capital Markets stelt dat de belastingbetalers en de aandeelhouders gaan opdraaien voor de verliezen. Federal Deposit Insurance Corp. schat de totale waarde van de verliezen die de banken gaan leiden tot 40 miljard dollar, maar dat bedrag is volgens Cassidy aan de bescheiden kant.

Hij was er eerder van uitgegaan dat ongeveer 300 banken zouden omvallen, maar is nu van mening dat dit bedrijf te bescheiden is. De situatie op de markt is namelijk ernstig verslechterd. Het einde van de lijdensweg is nog bijlange na niet in zicht.

De meeste falingen gaan gebeuren bij banken met activa van minder dan 2 miljard dollar. Analist Gerard Cassidy van RBC vreest dat heel wat commerciële leningen niet terugbetaald gaan worden.Dit jaar zijn al 9 banken gesloten door de Federal Deposit Insurance Corp., de federale organisatie die de deposito's van de banken garandeert. Vorig jaar gingen 25 banken over kop. 171 banken staan momenteel op een 'rode' lijst, wat wil zeggen dat ze in de gevarenzone verkeren. Het rapport van RBC Capital Markets stelt dat de belastingbetalers en de aandeelhouders gaan opdraaien voor de verliezen. Federal Deposit Insurance Corp. schat de totale waarde van de verliezen die de banken gaan leiden tot 40 miljard dollar, maar dat bedrag is volgens Cassidy aan de bescheiden kant. Hij was er eerder van uitgegaan dat ongeveer 300 banken zouden omvallen, maar is nu van mening dat dit bedrijf te bescheiden is. De situatie op de markt is namelijk ernstig verslechterd. Het einde van de lijdensweg is nog bijlange na niet in zicht.