De twijfels omtrent de betrouwbaarheid van het cijfermateriaal groeit echter met de dag. Zo daalde de werkloosheid vrij spectaculair, maar is anderzijds de participatiegraad van de Amerikanen aan de arbeidsmarkt gedaald. Dat betekent dat veel werklozen geen werk meer zoeken.

100 miljoen Amerikanen genieten één of andere vorm van steun en dat is een situatie die uiteraard onmogelijk in overeenstemming kan worden gebracht met een sterk economisch herstel. De harde realiteit is dat veel inwoners van de VS er niet meer in slagen om de eindjes aan elkaar te knopen.

De twijfels omtrent de betrouwbaarheid van het cijfermateriaal groeit echter met de dag. Zo daalde de werkloosheid vrij spectaculair, maar is anderzijds de participatiegraad van de Amerikanen aan de arbeidsmarkt gedaald. Dat betekent dat veel werklozen geen werk meer zoeken. 100 miljoen Amerikanen genieten één of andere vorm van steun en dat is een situatie die uiteraard onmogelijk in overeenstemming kan worden gebracht met een sterk economisch herstel. De harde realiteit is dat veel inwoners van de VS er niet meer in slagen om de eindjes aan elkaar te knopen.