Het Ierse parlement heeft vorige week een wet aangenomen waarbij houders van achtergestelde obligaties van banken die staatssteun hebben ontvangen gedwongen kunnen worden verliezen te nemen.

Hierdoor is het mogelijk de waarde van de leningen te verlagen of de leningen om te zetten in aandelen. Ook heeft het parlement vorige week met een kleine meerderheid ingestemd met het reddingsprogramma van het IMF en de EU.

De grootste oppositiepartij heeft aangegeven na een eventuele verkiezingsoverwinning opnieuw over de voorwaarden van het noodpakket te willen onderhandelen, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Het Ierse parlement heeft vorige week een wet aangenomen waarbij houders van achtergestelde obligaties van banken die staatssteun hebben ontvangen gedwongen kunnen worden verliezen te nemen. Hierdoor is het mogelijk de waarde van de leningen te verlagen of de leningen om te zetten in aandelen. Ook heeft het parlement vorige week met een kleine meerderheid ingestemd met het reddingsprogramma van het IMF en de EU. De grootste oppositiepartij heeft aangegeven na een eventuele verkiezingsoverwinning opnieuw over de voorwaarden van het noodpakket te willen onderhandelen, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.