De Amerikaanse, Duitse en Franse centrale houden goudvoorraden aan ter waarde van 250 tot 300% van hun reserves in vreemde valuta.

Wat betreft China, India, Rusland, Brazilië en Zuid-Korea bedragen deze percentages maar 0,50% tot maximaal 10% van de reserves in vreemde valuta's.

VS hebben 8000 ton goud in voorraad

Wanneer de centrale banken van China, India, Rusland, Brazilië en Zuid-Korea hun goudvoorraden willen optrekken tot 15% van de valutareserves, is een hoeveelheid goud van ongeveer 10.000 ton nodig. Dat is een enorme hoeveelheid die hoe dan ook de goudprijs kan beïnvloeden.

Om een idee te geven hoe groot deze hoeveelheid is: de totale goudvoorraad van de Verenigde Staten bedraagt maar 8000 ton goud.

Het zal duidelijk zijn dat het optrekken van de goudvoorraden niet zo maar een wip en een zucht zal gebeuren, het kan jaren duren alvorens dat is gebeurd.

De Amerikaanse, Duitse en Franse centrale houden goudvoorraden aan ter waarde van 250 tot 300% van hun reserves in vreemde valuta. Wat betreft China, India, Rusland, Brazilië en Zuid-Korea bedragen deze percentages maar 0,50% tot maximaal 10% van de reserves in vreemde valuta's. VS hebben 8000 ton goud in voorraad Wanneer de centrale banken van China, India, Rusland, Brazilië en Zuid-Korea hun goudvoorraden willen optrekken tot 15% van de valutareserves, is een hoeveelheid goud van ongeveer 10.000 ton nodig. Dat is een enorme hoeveelheid die hoe dan ook de goudprijs kan beïnvloeden. Om een idee te geven hoe groot deze hoeveelheid is: de totale goudvoorraad van de Verenigde Staten bedraagt maar 8000 ton goud. Het zal duidelijk zijn dat het optrekken van de goudvoorraden niet zo maar een wip en een zucht zal gebeuren, het kan jaren duren alvorens dat is gebeurd.