De U.S. consumer bankruptcies zijn in juni met 9% gestegen, met in totaal 137.698 Amerikanen die in persoonlijke naam failliet gingen. Ook de data van het National Bankruptcy Research Center bevestigen deze negatieve evolutie.

Samuel J. Gerdano, executive director bij het National Bankruptcy Research Center, stelt dat schulden, werkloosheid en het onzeker economisch klimaat op de consumenten blijven wegen.

Vorig jaar gingen 1,40 miljoen Amerikanen in persoonlijke naam failliet, dit jaar kunnen dat er 200.000 meer zijn. Dat is een stijging met 32% in vergelijking met het jaar voordien. 2005 was een recordjaar met 2 miljoen persoonlijke faillissementen, maar toen golden speciale regels.

De U.S. consumer bankruptcies zijn in juni met 9% gestegen, met in totaal 137.698 Amerikanen die in persoonlijke naam failliet gingen. Ook de data van het National Bankruptcy Research Center bevestigen deze negatieve evolutie. Samuel J. Gerdano, executive director bij het National Bankruptcy Research Center, stelt dat schulden, werkloosheid en het onzeker economisch klimaat op de consumenten blijven wegen. Vorig jaar gingen 1,40 miljoen Amerikanen in persoonlijke naam failliet, dit jaar kunnen dat er 200.000 meer zijn. Dat is een stijging met 32% in vergelijking met het jaar voordien. 2005 was een recordjaar met 2 miljoen persoonlijke faillissementen, maar toen golden speciale regels.