Trends

De aandelenkoers van de Chinese vastgoedreus Evergrande, dat in financieel zwaar weer verkeert, is donderdag met 12 procent gekelderd. Het was de eerste dag sinds de handel in de aandelen van het noodlijdende bedrijf was hervat, nadat die ruim drie weken stillag vanwege overnamegesprekken met Hopson Development. Die gesprekken zijn echter afgeketst.

Jef Poortmans

In het derde kwartaal overheerste onzekerheid op de beurzen. Het laatste kwartaal biedt meer van hetzelfde. De boosdoeners zijn een stokkende groei, een stijgende inflatie en aanvoerproblemen. De beleggers zullen het niet moeten hebben van een algemeen marktrendement maar van bedrijven die zich in die onzekerheid staande houden.

Danny Reweghs

Het zal tijd - en vooral overtuigende laatklinische resultaten - vergen om het fors aangetaste vertrouwen in Galapagos te herstellen.

Uit het magazine
Jozef Vangelder

Beleggingen in private equity - jargon voor niet-beursgenoteerde bedrijven - zijn niet langer voorbehouden voor de happy few. Het succes van de sector bracht een beetje democratisering. U moet uw geld wel tien jaar kunnen missen. "De prijs die u betaalt voor private equity is illiquiditeit."

De Nederlandse bank ING gaat voor ruim 1,7 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Na het uitbreken van de coronacrisis gold in de eurozone voor banken een verbod om aandeelhouders te belonen met dividend of de inkoop van eigen aandelen. Het idee was dat ze extra kapitaal achter de hand moesten houden voor het geval dat de pandemie hevige schokken in het bankwezen zou veroorzaken. De beperkingen eindigen deze maand voor banken die er financieel goed voor staan.

Hans Brockmans

Maar 15 procent van de beursgenoteerde bedrijven in Brussel heeft een hoofdkantoor in het buitenland. In Amsterdam zijn het er bijna dubbel zoveel, leert een studie van het advocatenkantoor Linklaters, dat alle 113 genoteerde ondernemingen op Euronext Brussel heeft doorgelicht (behalve het recent genoteerde Azelis).

Danny Reweghs

'We zijn benieuwd of vrijdag wordt bevestigd dat de stijging van het algemene prijzenpeil op of al wat voorbij haar piek is. Enkele indicatoren wijzen in die richting.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.