De banken en de brokers doen grote inspanningen om beginnende beleggers te paaien. Van BUX tot ING België: ze azen allemaal op beleggers die met kleine bedragen willen beleggen. En de uitbater van de Euronext-beurzen bekijkt of de beurs handel in stukjes van aandelen kan faciliteren.

Wall Street is vrijdag met verliezen het weekend in gegaan. Een minder sterke banenaanwas in december heeft de rentevrees bij Amerikaanse beleggers niet weggenomen. Hun zorgen over een snelle verhoging van de rente door de Amerikaanse Federal Reserve drukten op de laatste dag van de handelsweek opnieuw op het sentiment.

Ondanks de historisch lage rente blijft de spaarrekening een vastewaarde bij de Belg. Dat blijkt uit cijfers van Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC, Crelan en ING over 2021. Bij BNP Paribas Fortis (inclusief Fintro) stond op 31 december 2021 70,02 miljard euro op de spaarrekeningen, een stijging met 5 procent (3,33 miljard euro) in vergelijking met eind 2020. Een tendens die zich ook bij de andere banken aftekent.