Trends

De directie van de Japanse autofabrikant Nissan werd maandag tijdens de algemene vergadering van de groep zwaar op de korrel genomen door kleine aandeelhouders. Die hadden kritiek op het bedrijfsbeleid en de geloofwaardigheid na de Ghosn-affaire en stelden zich vragen over de onzekere toekomst als gevolg van de coronacrisis.

Trends
Wolfgang Riepl

De Belgische multinational in bakkerijproducten schrapt zijn dividend door de coronacrisis. Daarmee is Puratos het zoveelste bedrijf dat geen dividend uitkeert. Sinds minstens 1997 keerde Puratos voortdurend een dividend uit aan zijn familiale aandeelhouders.

Ilse De Witte

De Antwerpse private bank Puilaetco Dewaay schat dat de Belgische economie iets harder getroffen wordt door de coronacrisis dan het Europese gemiddelde, maar het herstel zal ook krachtiger zijn. Er zijn veel vraagtekens, maar "zolang de muziek speelt, moet de belegger blijven dansen", vinden hoofdstrateeg Frank Vranken en hoofdeconoom Christophe Van Canneyt.

Het aandeel van Lufthansa zakt maandagochtend diep in het rood op de beurs van Frankfurt. Donderdag stemmen de aandeelhouders over het plan met overheidssteun dat de Duitse luchtvaartmaatschappij van de ondergang moet redden, maar sommige investeerders stellen zich er vragen bij.

Danny Reweghs

'Bijna alle Europese beurzen zitten onder de gemiddelde koers-boekwaardeverhouding. Gezien de grote onzekerheid is dat begrijpelijk', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.

Uit het magazine
Ilse De Witte

Toen Olivier Leleux in 1991 in het familiebedrijf stapte, waren er 330 onafhankelijke beursvennootschappen. Vandaag zijn er nog zes, inclusief Leleux Associated Brokers, dat in twee jaar tijd twee concurrenten kon inlijven. De broker houdt stand in een moeilijke sector door te groeien.

Bij de financiële waakhond FSMA blijven klachten binnenstromen over nepadvertenties op sociale media waarin bekende personen worden opgevoerd die zogezegd getuigen over een methode om snel rijk te worden. De regulator waarschuwt daarom opnieuw voor de frauduleuze onlinetradingplatformen achter die advertenties.

KBC biedt klanten de mogelijkheid met heel kleine bedragen kennis te maken met beleggen. Maar waarin wordt dat wisselgeld precies geïnvesteerd? Hebt u als belegger inspraak in de bestemming van het geld? En hoe goed scoort de dienst op duurzaamheid?

De conservatieve Amerikaanse televisiezender Fox News ligt zwaar onder vuur omdat de zender tijdens een nieuwsprogramma een grafiek uitzond waarin de link wordt gelegd tussen de moorden op onder meer Martin Luther King en George Floyd, en de beurswinst in de periode nadien. De zender heeft zich intussen geëxcuseerd.