Zilver zal blinken in 2020

Danny Reweghs

'Investeerders lopen onterecht in een boog om de edelmetalen heen', zegt Danny Reweghs, directeur strategie bij Inside Beleggen.

Trends

NewB rondt kaap van 30 miljoen

De coöperatieve NewB is erin geslaagd om de 30 miljoen euro te verzamelen die nodig is om een bank te kunnen worden. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot uiterlijk 4 december, met de bedoeling aan 35 miljoen euro te raken. Dat heeft NewB-topman Tom Olinger gezegd.

Trends

Wallonië investeert miljoen euro in NewB

De Waalse regering investeert een miljoen euro in NewB, de nieuwe coöperatieve bank die voor woensdagavond 30 miljoen euro moet bijeen krijgen om van de Nationale Bank een banklicentie te kunnen bekomen. De Waalse regering zette woensdag het licht op groen voor de investering.

Ageas doet bod op FRESH-effecten

Verzekeraar Ageas lanceert een bod om de zogenoemde FRESH-effecten, die in 2002 door het toenmalige Fortis werden uitgegeven, terug te kopen. Houders kunnen er 59 procent van hun originele investering voor krijgen, zo kondigt Ageas dinsdag aan.

Trends

Geen kapitaalverhoging of verkoop voor Greenyard

De Belgische groente- en fruitreus Greenyard heeft beslist om op eigen kracht verder te gaan. Een kapitaalverhoging of verkoop van de conservenactiviteiten is bijgevolg niet aan de orde. Dat heeft Greenyard maandag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Records op de beurzen: wanneer doet Europa mee?

Daan Killemaes

Terwijl de Amerikaanse beurzen de records aan elkaar rijgen, blijven de Europese aandelen nog ver achterop. Heeft Europa recht op een inhaalrace, of zijn Amerikaanse aandelen te ver vooruitgelopen op de economische realiteit?

Goud biedt opnieuw kansen

Danny Reweghs

'We zullen de bodem rond 1050 per ounce van 2015 voor lange tijd niet meer terugzien', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.