De Zwitserse belastingdienst is al enkele maanden verplicht informatie te geven aan andere Europese belastingdiensten. Maar in het merendeel van de gevallen kan het geen contact opnemen met de belastingplichtigen. Daarom heeft de Zwitserse fiscus besloten de gegevens van Europese zwartspaarders online te publiceren. Dat schrijft De Standaard.

Volgens een woordvoerder van de Zwitserse fiscus is het niet de bedoeling de buitenlandse belastingontduikers aan de schandpaal te nagelen. "We willen de betrokkenen oproepen een advocaat in te schakelen die hun rechten kan verdedigen", zegt de woordvoerder. "Ze krijgen ook de kans binnen de dertig dagen bij een Zwitserse rechtbank in beroep te gaan."

Eén Belg ontmaskerd

In mei zijn al de volledige naam, de geboortedatum en het land van herkomst van de zwartspaarders uit onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen, Nederland en Tsjechië op de Zwitserse site verschenen.

Tot nu toe heeft de Zwitserse fiscus in april de identiteit van één Belgische belastingontduikers bekendgemaakt. Al heeft hij enkel - net zoals bij de Amerikaanse belastingplichtigen - de initialen vrijgegeven. Ook de komende maanden zal Zwitserland mondjesmaat namen publiceren.

De Zwitserse belastingdienst is al enkele maanden verplicht informatie te geven aan andere Europese belastingdiensten. Maar in het merendeel van de gevallen kan het geen contact opnemen met de belastingplichtigen. Daarom heeft de Zwitserse fiscus besloten de gegevens van Europese zwartspaarders online te publiceren. Dat schrijft De Standaard. Volgens een woordvoerder van de Zwitserse fiscus is het niet de bedoeling de buitenlandse belastingontduikers aan de schandpaal te nagelen. "We willen de betrokkenen oproepen een advocaat in te schakelen die hun rechten kan verdedigen", zegt de woordvoerder. "Ze krijgen ook de kans binnen de dertig dagen bij een Zwitserse rechtbank in beroep te gaan."In mei zijn al de volledige naam, de geboortedatum en het land van herkomst van de zwartspaarders uit onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen, Nederland en Tsjechië op de Zwitserse site verschenen. Tot nu toe heeft de Zwitserse fiscus in april de identiteit van één Belgische belastingontduikers bekendgemaakt. Al heeft hij enkel - net zoals bij de Amerikaanse belastingplichtigen - de initialen vrijgegeven. Ook de komende maanden zal Zwitserland mondjesmaat namen publiceren.