De Vlaamse Belastingdienst is begin deze maand gestart met de verzending van de aanslagbiljetten onroerende voorheffing voor 2016. Door een omschakeling in het informaticasysteem van de federale overheidsdienst Financiën(FOD) liep het proces wat vertraging op, maar eind november zullen alle normale verzendingen de deur uit zijn. Dat meldt de Vlaamse Belastingdienst.

Vertraging

De Vlaamse Belastingdienst kon dit jaar pas later starten met de aanmaak en de verzending van de aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing. De reden was dat de FOD Financiën, door een omschakeling in het informaticasysteem, de noodzakelijke kadastrale basisgegevens pas een aantal maanden later en in een andere format kon aanleveren dan de voorgaande jaren. Omwille van die omschakeling in systemen heeft de Vlaamse Belastingdienst ook extra aandacht besteed aan kwaliteitscontroles, luidt het.

"Vanaf nu wordt het verzendritme systematisch opgedreven, zodat op kruissnelheid tot 400.000 aanslagbiljetten per week verstuurd zullen worden", aldus de Vlaamse Belastingdienst. Tegen eind november zouden alle normale verzendingen gebeurd moeten zijn.

De Vlaamse Belastingdienst benadrukt dat de vertraging in verzending geen negatieve gevolgen zal hebben voor de burgers en bedrijven, en enkel een uitstel van betaling betekent. "Er zijn immers geen intresten of kosten verschuldigd zolang de uiterste betaaldatum van de aanslag niet verstreken is." (Belga/NS)

De Vlaamse Belastingdienst is begin deze maand gestart met de verzending van de aanslagbiljetten onroerende voorheffing voor 2016. Door een omschakeling in het informaticasysteem van de federale overheidsdienst Financiën(FOD) liep het proces wat vertraging op, maar eind november zullen alle normale verzendingen de deur uit zijn. Dat meldt de Vlaamse Belastingdienst. De Vlaamse Belastingdienst kon dit jaar pas later starten met de aanmaak en de verzending van de aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing. De reden was dat de FOD Financiën, door een omschakeling in het informaticasysteem, de noodzakelijke kadastrale basisgegevens pas een aantal maanden later en in een andere format kon aanleveren dan de voorgaande jaren. Omwille van die omschakeling in systemen heeft de Vlaamse Belastingdienst ook extra aandacht besteed aan kwaliteitscontroles, luidt het. "Vanaf nu wordt het verzendritme systematisch opgedreven, zodat op kruissnelheid tot 400.000 aanslagbiljetten per week verstuurd zullen worden", aldus de Vlaamse Belastingdienst. Tegen eind november zouden alle normale verzendingen gebeurd moeten zijn. De Vlaamse Belastingdienst benadrukt dat de vertraging in verzending geen negatieve gevolgen zal hebben voor de burgers en bedrijven, en enkel een uitstel van betaling betekent. "Er zijn immers geen intresten of kosten verschuldigd zolang de uiterste betaaldatum van de aanslag niet verstreken is." (Belga/NS)