De aandelen van de bedrijven die baat hebben bij de vele zoetekauwen die Groot-Brittannië telt, duikelden in het rood nadat de omstreden suikerbelasting door de Britse minister van Financiën George Osborne werd onthuld.

Zo zakten de koersen van frisdrankproducenten Britvic Plc en A.G. Barr Plc met ruim 5 procent, terwijl voedselproducenten Tate & Lyle Plc en Associated British Foods Plc respectievelijk 4,9 procent en 1,5 procent moesten prijsgeven.

Hoewel de bedrijven er allicht niet om kunnen lachen, reageert de bekende televisekok en campagnevoerder Jamie Oliver verheugd op de suikertaks. Aan Bloomberg legt hij uit waarom. (BO)

De aandelen van de bedrijven die baat hebben bij de vele zoetekauwen die Groot-Brittannië telt, duikelden in het rood nadat de omstreden suikerbelasting door de Britse minister van Financiën George Osborne werd onthuld. Zo zakten de koersen van frisdrankproducenten Britvic Plc en A.G. Barr Plc met ruim 5 procent, terwijl voedselproducenten Tate & Lyle Plc en Associated British Foods Plc respectievelijk 4,9 procent en 1,5 procent moesten prijsgeven. Hoewel de bedrijven er allicht niet om kunnen lachen, reageert de bekende televisekok en campagnevoerder Jamie Oliver verheugd op de suikertaks. Aan Bloomberg legt hij uit waarom. (BO)