Iets meer dan 2,6 miljoen Belgen hebben hun belastingaangifte ingediend via Tax-on-web. De teller op de website toonde vrijdagmorgen rond 2 uur een totaal van 2.628.897 mensen aan, zowat 100.000 meer dan vorig jaar. Dat is een stijging met 3,1 procent.

De deadline voor elektronische aangiftes verstreek om middernacht. Woordvoerder van de FOD Financiën Francis Adyns is "zeer tevreden met de cijfers".

Hoewel de deadline voor gewone belastingbetalers is verstreken, wordt Tax-on-web nog niet afgesloten. Mandatarissen (zoals boekhouders, fiscalisten en accountants), kunnen nog tot 26 oktober aangiften van hun klanten indienen.

Volgens Adyns verwacht de FOD Financiën er nog ongeveer 900.000. Vorig jaar registreerde Tax-on-web op het einde 3,68 miljoen elektronische aangiftes, wat toen al - opnieuw - een record was.

Iets meer dan 2,6 miljoen Belgen hebben hun belastingaangifte ingediend via Tax-on-web. De teller op de website toonde vrijdagmorgen rond 2 uur een totaal van 2.628.897 mensen aan, zowat 100.000 meer dan vorig jaar. Dat is een stijging met 3,1 procent.De deadline voor elektronische aangiftes verstreek om middernacht. Woordvoerder van de FOD Financiën Francis Adyns is "zeer tevreden met de cijfers". Hoewel de deadline voor gewone belastingbetalers is verstreken, wordt Tax-on-web nog niet afgesloten. Mandatarissen (zoals boekhouders, fiscalisten en accountants), kunnen nog tot 26 oktober aangiften van hun klanten indienen. Volgens Adyns verwacht de FOD Financiën er nog ongeveer 900.000. Vorig jaar registreerde Tax-on-web op het einde 3,68 miljoen elektronische aangiftes, wat toen al - opnieuw - een record was.